Elinga babagan panggunaan gelas laboratorium, apa sing sampeyan ora nggatekake

Ding, ding, bang, nyuwil siji liyane, lan iki minangka salah sawijining alat sing paling dikenal ing laboratorium, gelas. Cara ngresiki gelas lan cara garing.

Ana akeh sing kudu digatekake sajrone digunakake, sampeyan ngerti?

news (4)

  1. Sampeyanse saka gelas umum

(Aku) Pipet

1. Klasifikasi: Pipet tandha tunggal (diarani pipet weteng gedhe), pipet lulusan (jinis debit sing ora lengkap, jinis debit lengkap, jinis blow-out)

  1. Pipet tandha tunggal digunakake kanggo pipet volume solusi tartamtu kanthi akurat. Dhiameter bagean tandha saka pipet tandha siji cilik lan akurasi dhuwur; Pipet indeksasi duwe diameter gedhe lan akurasi rada parah. Mula, nalika ngukur volume wilangan larutan, ukuran sing cocog biasane digunakake pipet Tandha tunggal tinimbang pipet pengindeksan.
  1. Operasi:

Pipetting: kanggo eksperimen sing mbutuhake akurasi sing dhuwur, ngilangke banyu sing isih ana ing pucuk pipa nganggo kertas saring, banjur bilas banyu ing njero lan njaba pucuk pipa karo cairan sing ngenteni kaping telu supaya konsentrasi solusi operasi sing dibuang tetep ora owah. Ati-ati aja nyegah solusi kasebut supaya ora larut lan kontaminasi larutan.

Nalika pipet solusi sing bakal dienggo, lebokake pucuk tabung 1-2cm ing ngisor permukaan cairan (jero banget, larutan kakehan nemplek ing tembok njaba tabung; cethek banget: nyedhot kosong sawise level cairan mudhun).

Maca: Garis paningalan ana ing level sing padha karo titik paling ngisor saka solusi saka solusine.

news (3)

Rilis: pucuk tabung nyentuh sisih njero wadhah supaya wadhah miring lan tabung kasebut mujur.

Ngiwa gratis ing tembok: Sadurunge pipet dicopot saka wadhah sing nampa, enteni nganti 3 secords supaya cairan kasebut cair kabeh.

(2) flask volumetrik

Umume digunakake kanggo nyiyapake solusi konsentrasi sing akurat.

Sadurunge nggunakake flasks volumetrik, priksa manawa volume flas volumetrik cocog karo sing dibutuhake; Flas volumetrik coklat kudu digunakake kanggo nyiyapake bahan larut ringan. Apa plug grinding utawa plug plastik bocor banyu.

1. Tes kebocoran: tambahkan banyu tunyuk ing area sing cedhak karo label, colok gabus kenceng, penet colokan nganggo driji, jupuk botol munggah 2 menit, lan gunakake kertas saringan garing kanggo mriksa manawa ana rembesan banyu ing sadawane celah cangkeme botol. Yen ora ana bocor banyu, muter gabus 180 ° lan jupuk sirah 2 menit maneh kanggo mriksa.

2. Cathetan:

Rod kaca kudu digunakake nalika ngirim solusi menyang flum volumetrik;

Aja nyekel botol ing telapak tangan sampeyan supaya ora cairan;

Nalika volume ing flask volumetrik tekan udakara 3/4, guncang botol volumetrik nganti pirang-pirang kali (aja dibalik), supaya larutan kasebut bisa dicampur. Banjur lebokake botol volumetrik ing meja lan alon-alon nambahake banyu nganti cedhak karo garis 1cm, ngenteni 1-2 menit supaya solusi kasebut tetep ing tembok bottleneck. Tambah banyu ing titik paling ngisor ing sangisore level cairan sing mlengkung lan tandha ing tandha;

Solusi panas kudu digawe adhem nganti suhu ruangan sadurunge disuntikake ing flask volumetrik, yen ora ana kesalahan volume sing disebabake.

Botol volumeter ora bisa nahan solusine suwene suwe, utamane lye, sing bakal ngrusak gelas lan nggawe tongkat gabus lan ora bisa mbukak;

Nalika botol volumetrik wis rampung, bilas karo banyu.

Yen wis suwe ora digunakake, wisuh banjur ucapake dadi garing banjur lebokake nganggo kertas.

  1.  Cara ngumbah

Apa kabeh jinis gelas sing digunakake ing laboratorium fisik lan kimia resik asring mengaruhi reliabilitas lan akurasi asil analisis, mula penting banget kanggo mesthekake yen gelas sing digunakake resik.

Ana akeh cara kanggo ngumbah gelas, sing kudu dipilih miturut sarat tes, sifat rereget lan tingkat polusi. Piranti pangukuran sing kudu ngukur solusi kanthi akurat, ora gampang nggunakake sikat nalika ngresiki, amarga sikat wis digunakake suwene, gampang dipasang tembok njero piranti pangukuran, lan bahan sing bakal diukur ora akurat.

Pemeriksaan kebersihan kaca: tembok ing njero kudu dibasahi banyu kanthi tanpa manik-manik.

news (2)

Cara reresik

(1) Sikat karo banyu;

(2) Cuci nganggo solusi deterjen utawa sabun (metode iki ora dianjurake kanggo kromatografi utawa eksperimen spektrometri massa, surfaktan ora gampang dibersihake, sing bisa nyebabake asil eksperimen);

(3) Gunakake lotion kromium (20g kalium dichromate dibubarake ing banyu panas lan aduk 40g, banjur asam hidroklorat konsentrat industri 360g ditambah alon-alon): nduweni kemampuan sing kuwat kanggo nyopot minyak saka bahan organik, nanging akeh karat lan nduweni keracunan tartamtu. Pay manungsa waé kanggo safety;

(4) Losyen liyane;

Losyen permanganat kalium alkali: 4g kalium permanganat dibubarake ing banyu, 10g kalium hidroksida ditambah lan diencerke banyu nganti 100 ml. Digunakake kanggo ngresiki reregetan minyak utawa bahan organik liyane.

Losyen asam oksalat: Asam oksalat 5-10g dibubarake ing banyu 100 ml, lan ditambahake asam hidroklorat pekat. Solusi iki digunakake kanggo ngumbah mangan dioksida sing digawe sawise ngumbah kalium permanganat.

Losyen yodium-kalium yodium (yodium 1g lan yodium kalium 2g dibubarake ing banyu lan diencerke banyu nganti 100 ml): digunakake kanggo ngumbah reregetan coklat tuwa saka nitrat perak.

Solusi pickling murni: 1: 1 asam hidroklorat utawa asam nitrat. Digunakake kanggo mbusak ion tilak.

Losyen alkali: larutan banyu natrium hidroksida 10%. Efek degreasing kanthi dadi panas luwih apik.

Pelarut organik (eter, etanol, benzena, aseton): digunakake kanggo ngumbah rereget minyak utawa zat organik sing larut ing pelarut.

news (1)

3. Drying

Gelas kasebut kudu dicuci lan dikeringake mengko digunakake sawise tes. Tes sing beda duwe syarat sing beda kanggo derajat kekeringan instrumen kaca. Contone, labu segitiga sing digunakake kanggo asam titrating bisa digunakake sawise dicuci, dene labu segitiga sing digunakake kanggo netepake lemak mbutuhake pangatusan. Instrumen kasebut kudu dikeringake miturut sarat sing beda.

(1) Udhara garing: yen sampeyan ora mbutuhake kanthi cepet, bisa dikeringake kanthi terbalik;

(2) Pangatusan: Bisa dikeringake ing oven kanthi suhu 105-120 ℃ (piranti pangukuran ora bisa garing ing oven);

(3) Ngeringake jotosan: hawa panas bisa digunakake kanggo garing kanthi cepet (pengering alat kaca).

Mesthine, yen sampeyan pengin cara ngresiki lan pangatusan sing aman lan efisien, sampeyan uga bisa milih mesin cuci kaca laboratorium sing diproduksi dening XPZ. Ora mung bisa njamin efek reresik, nanging uga ngirit wektu, tenaga, banyu lan tenaga kerja. Mesin cuci kaca laboratorium sing diproduksi dening XPZ nggunakake teknologi reresik internasional paling anyar. Bisa ngrampungake reresik, disinfeksi otomatis lan pangatusan kanthi otomatis kanthi siji tombol, menehi sampeyan efisiensi, kacepetan lan keamanan anyar. Integrasi reresik lan pangatusan ora mung nambah level lan efisiensi otomatisasi eksperimen, nanging uga nyuda polusi lan kerusakan sajrone kerja.


Wektu kiriman: Agustus-06-2020