Apa asil eksperimen mesthi ora akurat? Kuncine yaiku nindakake perkara kasebut kanthi becik

Kanthi pangembangan ekonomi lan masyarakat, kanggo nyukupi macem-macem kebutuhan, mula industri utawa lapangan kayata CDC, pengujian panganan, perusahaan farmasi, lembaga riset ilmiah, perlindungan lingkungan ekologis, sistem banyu, sistem petrokimia, sistem pasokan listrik, lan liya-liyane. laboratorium Sanalika, meh kabeh laboratorium nemoni masalah sing padha, yaiku akurasi asil eksperimen mesthi ora akurat! Iki pancen masalah gedhe.

Sebab-sebab kanggo fenomena iki bisa dirangkum kaya ing ngisor iki:

n (5)

(1) Aturan lan peraturan laboratorium perlu diperbaiki

Laboratorium sing diwasa kudu duwe aturan lan peraturan sing ketat lan bisa dileksanakake. Iki penting banget. Yen ana kahanan eksperimen bisa nglanggar peraturan sajrone eksperimen, peralatan sing ora disimpen kanthi bener, cathetan eksperimen sing kurang, lan lingkungan eksperimen sing rusak, mesthine bakal mengaruhi akurasi asil eksperimen kanthi langsung utawa ora langsung.

n (4)

(2) Kualitas sampel instrumen lan reagen sing dibutuhake kanggo eksperimen ora nduweni kualifikasi

Sanajan akeh laboratorium sing dock karo supplier koperasi jangka panjang, dheweke durung ngrampungake kerja panrima nalika entuk pasokan kasebut. Sawetara instrumen eksperimen, utamane instrumen pangukuran kayata tabung uji, cangkir pangukuran, flas segitiga, lan flask volumetrik, durung ditemokake kualifikasi sawise tes bola-bali. Kajaba iku, fenomena obat-obatan sing rusak, reagen, lan lotion cukup didhelikake lan ora gampang dideteksi. Akibat saka masalah kasebut bakal diwenehake menyang data eksperimen pungkasan.

n (3)

(3) Masalah ngresiki instrumen laboratorium lan peralatan

Reresik bebas residual minangka prasyarat kanggo analisis eksperimen sing akurat. Nanging, akeh laboratorium sing isih nindakake gaweyan reresik kanthi manual. Iki ora mung ora efisien, nanging uga ndadekake standar lan statistik asil eksperimen sing angel lan angel. Miturut data survei berwibawa, luwih saka 50% akurasi asil eksperimen gegandhengan langsung karo kebersihan piranti sing digunakake ing eksperimen kasebut.

Mula, pihak sing relevan bisa ndandani kanthi lengkap adhedhasar faktor ing ndhuwur, sing bakal nambah level laboratorium kanthi efektif kanthi akurasi asil eksperimen.

n (2)

Kaping pisanan, kudu nambah sistem kabeh aspek laboratorium, nindakake tugas sing apik kanggo netepake lan nglatih kesadharan sing relevan karo anggota tim eksperimen, lan ngetrapake pengawasan sing tanggung jawab. Isi cathetan eksperimen, nerbitake asil pamriksa, lan gunakake iki minangka dhasar kanggo ganjaran, paukuman lan ulasan nalika ana perselisihan.

Kapindho, simpen, label, lan priksa obat-obatan lan gelas sing umume digunakake. Yen ditemokake manawa kualitas kasebut curiga, kudu dilaporake menyang departemen lan pimpinan sing relevan kanggo nangani wektu supaya eksperimen ora kena pengaruh.

n (1)

Katelu, gunakake mesin cuci kaca kanthi otomatis kanggo ngganti operasi ngumbah manual. Reresik perkakas laboratorium adhedhasar mesin, adhedhasar batch, lan cerdas minangka tren umum. Saiki, semakin akeh laboratorium ing negara kita sing wis ngaktifake sistem reresik lan desinfeksi laboratorium kanggo ngresiki lan disterilisasi. Mesin pembersih sing ana gandhengane, kayata seri produk sing diprodhuksi dening Hangzhou XPZ, ora mung operasi kanthi manusiawi, ngirit tenaga tenaga, banyu lan listrik, sing luwih penting, efisiensi reresik apik banget - kabeh proses distandardisasi, asile konsisten, lan akeh Data kasebut bisa dilacak. Kanthi cara iki, prasyarat kanggo mbenerake asil tes diwenehake nganti cukup.


Wektu kiriman: Agustus-06-2020